زمانی که صحبت از یادگیری برنامه نویسی می شود و ما میخواهیم وارد دنیای فوق العاده جالب برنامه نویسی شویم در ابتدا باید در کنار یادگیری مفاهیم و اصول برنامه نویسی چند مهارت جانبی هم فرابگیریم یعنی در کنار یادگیری اصول برنامه نویسی باید تفکر انتقادی Critical Thinking و منطقی Logical Thinking داشته باشم کمی با ریاضیات آشنا باشیم معنی رنگ و نحوه بکار گیری رنگ در اپلیکیشن یا نرم افزار را بدانیم و تا حدودی زبان انگلیسیمون رو تقویت کنیم.
شاید در ابتدا این مسئله واقعا اذیت کننده باشد که من چطوری این همه مهارت یاد بگیریم و حس ناخوشایندی را در دانشجو برنامه نویسی ایجاد میکند اما این رو بگم که الان لازم نیست شما سریع و با هم این مهارت ها رو فرا بگیرید کم کم میتوانید وارد هر بخش شوید و تا حدودی با آن مسئله و موضوع آشنا شوید. وقتی که در ابتدا شروع به یادگیری مفاهیم ابتدایی میکنید در کنار این مفاهیم هم ، این مهارت ها کم کم کسب می شوند پس جای هیچ نگرانی نیست چون در این مقاله سعی میکنم خیلی از مباحث و مهارت هایی که در کنار یادگیری برنامه نویسی کسب کنید رو مورد بررسی قرار دهم تا شما راحت با این مسئله کنار بیایید.
تاثیر تایپ در برنامه نویسی :
یکی از مهارت هایی که در کنار یادگیری برنامه نویسی باید فرا بگیریم تایپ سریع یا همون تایپ ده انگشتی هست چند دلیل رو نوشتم که متوجه اهمیت و ضرورت این مهارت شوید.
دلایل یادگیری تایپ سریع در برنامه نویسی :
- دقت تایپ
- سریع نوشتن کدها
- کم شدن زمان کد نویسی
- لذت بخش تر شدن کدنویسی
- بالا رفتن اعتماد به نفس در کد نویسی
- چشم آزاد است و فرد میتواند همزمان با دیدن یک نوشتار مکتوب آن را تایپ کند یا با نگاه کردن به صفحه نمایش غلطهای تایپی خود را هنگام تایپ متوجه شود و به سرعت اصلاح کند.
نکته مهم : اگر ما به تایپ سریع تسلط داشته باشیم بین فکر کردن و نوشتن کد زمان خیلی کمی رو صرف میکنیم.
بیایید به صورت مثال در مورد این مسئله صحبت کنیم بعضی اوقات میخوایم با یک هدف خاص وارد یکی از اتاق های منزل خود شویم اما همون لحظه که وارد اتاق می شویم فراموش میکنیم واسه چی امدیم تو این اتاق (البته این مسئله در مورد خیلی از کاربران صدق نخواهد کرد!) یا بعضی وقتا در بحثی شرکت میکنیم و در همین حین که یکی از دوستان ما در حال صحبت کردن است نکته ای به ذهن ما می رسد و صبر می کنیم تا صحبت های دوستمان به اتمام برسد اما همین که وی سکوت کرد ما نکتهای که می خواستیم بیان کنیم را فراموش می کنیم. مابین زمانی که ما تصمیم می گیریم تا به آن اتاق برویم و زمانی که به آن اتاق می رسیم ممکن است چندین ثانیه طول بکشد و فراموشی هم می تواند در همین فاصله زمانی اتفاق افتد.
دقیقا این جور اتفاقی در برنامه نویسی برای ما ممکن است بیفتد البته ممکن است این مسئله صد در صد نیست در واقع زمان مابین ایده ای که در برنامه نویسی به ذهن ما خطور می کند تا تبدیل ایده به کد می تواند منجر به فراموشی گردد. حال اگر بتوانیم این زمان را به حداقل برسانیم می توانیم انتظار داشته باشیم فراموشی ما هم به حداقل برسد. در واقع هدف ما در اینجا این نیست که برنامه نویسان را مجبور کنیم که به کلاس تایپ حرفه ای بروند بلکه حداقل انتظاری که می رود این است که تایپ صحیح را بیاموزند.
تاثیر زبان انگلیسی در پیشرفت برنامه نویسی :
یکی دیگر از مهارت هایی که یک دانشجو برنامه نویسی باید فرا بگیرد یادگیری زبان انگلیسی هستش ، دلایل مختلفی هم وجود دارد که حداقل باید دانشجو برنامه نویسی به زبان انگلیسی آشنایی داشته باشد(نمیخواد به صورتن صد در صد تسلط داشته باشد ولی باید مقدمات این زبان رو بدونه)
از جمله این دلایل می توان به این نکته اشاره کرد که یک برنامه نویس برای این که همواره به روز باشد و از آخرین پیشرفت ها در زمینه برنامه نویسی مطلع باشد می بایست با زبان انگلیسی آشنا باشد چرا که تولید علم در دنیا به این زبان صورت می گیرد. از سوی دیگر Documentation یا اسناد زبان های برنامه نویسی کاملاً به زبان انگلیسی نوشته شده است و برای خواندن آن ها ما می بایست با زبان انگلیسی آشنا باشیم. یکی دیگر از مواردی که دانستن زبان انگلیسی در آن به کمک ما می آید مکاتبه با دیگر برنامه نویسان در سرتاسر دنیا است. به طور مثال وب سایت Stack Overflow این امکان را به ما می دهد که سؤالات یا مشکلات خود به همراه کدی که نوشته ایم را به اشتراک بگذاریم و از نظر دیگر برنامه نویسان پیرامون آن آگاه شویم.
اگر بخوایم چند دلیل برای تاثیر یادگیری زبان انگلیسی بر برنامه نویسی ارائه دهیم میتوانیم به دلایل زیر اشاره کنیم :
- فهم راحتر کدهای برنامه نویسی
- نوشتن راحتر کدها
- منابع بیشتر برای آموزش
- تبال اطلاعات با برنامه نویس های خارجی
- حل راحتر مشکلات با رجوع به سایت های خارجی
- و . . .
– آشنایی نسبی با کامپیوتر: شروع برنامه نویسی با استفاده از یک کامپیوتر یا لپ تاپ است لذا دانشجویی که قصد دارد برنامه نویسی یاد بگیرد حداقل می بایست کار کردن با کامپیوترها را بلد باشد، می بایست بتواند یک برنامه یا بازی را روی سیستم خود نصب و استفاده کند و برخی مشکلات رایج در کامپیوترها را به تنهایی حل کند.
– آشنایی نسبی با اینترنت: تأثیرات مثبت اینترنت در زندگی روزمره ی ما بر کسی پوشیده نیست و جالب است بدانیم که برای یک برنامه نویس، اینترنت و برخی سایتهای اینترنتی -همچون گوگل و استک اور فلو- به منزله ی بهترین دوست می باشند. فردی که قصد ورود به دنیای برنامه نویسان را دارد می بایست بتواند وارد اینترنت شده و یک چیز خاص را در اینترنت سرچ کرده و نتیجه را به دست آورد، در برخی سایت ها ثبت نام کند، استفاده از ایمیل را بلد باشد و …
حال اگر این مهارت ها رو دارید یا در حال یادگیری این مهارت ها هستید پیشنهاد میکنم شروع به یادگیری برنامه نویسی کنید. پیشنهاد من برای زبان برنامه نویسی در ابتدای کار یادگیری زبان برنامه نویسی سی شارپ هست و اون هم به چند دلیل هست که در بخش پایین چند تا از دلایل رو آوردیم.
دلایل پیشنهاد زبان برنامه نویسی سی شارپ :
- یک زبان بسیار قابل حمل که توانایی ساخت برنامههای دسکتاپ، برنامههای وب، بستههای خط فرمان و بسیاری شکلهای دیگر برنامهها را دارد.
- یک زبان تحت چهار چوب .net نوشته شده و به همین خاطر کاملا قدرتمند و کاملا شی گراست
- یک زبان برنامهنویسی چند منظوره است که برای ساخت طیف گستردهای از برنامهها مورد استفاده قرار میگیرد.
- یکی زبان برنامه نویسی که در تعداد کثیری از شرکت ها و موسسات چه شخصی و چه دولتی استفاده می شود (شرکت های برنامه نویسی و بخش فناوری)
- یکی زبان که توسط مایکروسافت پشتیبانی می شود و در برنامه نویسی وب خیلی کاربرد دارد .
- در انتها با رجوع به بخش استخدام روزنامه ها و سایت های استخدام متوجه خواهید شد چه تعداد آگهی استخدام برنامه نویس سی شارپ (چه دسکتاپ چه وب) درج شده است.