حرارت بدن

دنیای مطالب

پشتيباني آنلاين
پشتيباني آنلاين
آمار
آمار مطالب
  • کل مطالب : 465
  • کل نظرات : 71
  • آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آمار بازديد
  • بازديد امروز : 433
  • بازديد ديروز : 3371
  • ورودي امروز گوگل : 43
  • ورودي گوگل ديروز : 337
  • آي پي امروز : 144
  • آي پي ديروز : 1124
  • بازديد هفته : 5047
  • بازديد ماه : 12375
  • بازديد سال : 227490
  • بازديد کلي : 576284
  • اطلاعات شما
  • آي پي : 3.12.152.102
  • مرورگر :
  • سيستم عامل :
  • امروز :
  • نظرسنجي
    دوست دارید بیشتر چه مطالبی در وبلاگ بزارم؟
    درباره ما
    دنیای مطالب
    * به وبلاگ من خوش آمدید * *Welcome to my weblog*
    امکانات جانبي

    حرارت بدن

    پائین افتادن حرارت بدن و سرمازدگی غالبآ به علت قرار گرفتن در محیط سرد و مرطوب یا ماندن طولانی در آب سرد ایجاد میگردد. هنگامیکه حرارت بدن از 30 درجه سانتی گراد یا تقریبآ 95 درجه فارنهایت پائین تر بافتاد این عارضه ایجاد میشود. البته سرمازدگی انگشتان دست و پای بدن به علت تماس مستقیم و بدون پوشش با هوای بسیار سرد باعث اختلال جریان خون در عضو ، تخریب نسج پوستی و عضلاتی میشود که با پائین افتادن حرارت بدن متفاوت است فرضآ اگر فردی  بدون پوشش لازم در بیابان یا طوفان برف و یخ قرار بگیرد حرارت بدن آن  پائین میرود و به همینطور سرمازدگی ممکن است در او ایجاد شود که هر دو میتواند خطر ناک باشند.

    در فصل زمستان هوای منازل ایکه  به علت نبودن امکانات لازم به اندازه کافی گرم نشوند، نوازادان ، افراد مسن، افرادیکه تغذیه کافی ندارند وافرادیکه از لحاظ جسمی بیماری مزمنی را دارند میتوانند بیشتر در معرض خطر پائین افتادن درجه حرارت بدن قرار بگیرند و به همینطور افرادیکه در فصل سرما و برف قرار میگیرند خطر ابتلا به پائین افتادن حرارت بدن درین افراد وجود دارد البته حرارت محیطی الزامآ ممکن است زیر صفر نباشد اما در محیطی که مرطوب و توام با وزش باد باشد درین حالت خطر پائین افتادن درجه حرارت بدن هم وجود دارد. افراد مسن به علت کمبود حرکت و پائین بودن میتابولیزم و گاهی تغذیه ناکافی نیزدر معرض خطر بیشتر قرار دارند .

    تشخیص فردیکه به علت پائین رفتن حرارت بدن از هوش رفته است ممکن با افرادیکه فوت کرده باشند مشکل باشد هر چند به علت کم شدن نیاز بدن به اکسیجن درین شرایط کوشش برای برگردانیدن فرد بحالت طبیعی با کمک های لازم غالبآ موفقیت آمیز است بنابرین ما نباید از کسی که به علت کم شدن حرارت بدن درهوای سرد که در بیابان ها مواجه شدند ناامید شد و حتی فرد اگر بصورت بیهوش هم باشد ما باید کمک های لازم را به او بدهیم چون امکان برگشت فرد به حالت طبیعی بسیار زیاد است.

    اگر پائین افتادن حرارت بدن شدید نباشد علایم زیر وجود دارد:

    اولا حرارت بدن در حدود 95 درجه فارنهایت یا تقریبآ 30 درجه سانتی گراد یا کمتر اگر باشد ما چنین علایم کلینیکی را میبینیم؛ احساس سرمای شدید، لرزیدن که البته از کنترول شخص خارج است، کم شدن تعادل هنگام استادن یا راه رفتن، آهسته شدن صحبت، اختلال هواس، رنگ پریدگی، حالات و رفتاریکه نشانه احساس سرما ست در فرد دیده میشود. البته فورم شدیدی پائین افتیدن حرارت بدن که غالبآ به 28 درجه سانتی گراد یا تقریبآ 91 درجه فارنهایت پائینتر رود علایم شدید را دارد. فرد دیگر احساس سرما نمیکند، لرزیدن بدن متوقف میشود، احساس خواب آلودگی شدید میکند، حالت بیهوشی بر او عارض میشود، تنفس آهسته میشود و نبض ممکن است احساس نشود بنآ درین مرحله است که گاهی تشخیص این حالت با مرگ مشکل است و افرادیکه هنوز چانس زنده ماندن را دارند ممکن است روانه گورستان شوند که این جای بسیار تآسف است. البته در فوریت های طبی این افراد را گاهی با افرادیکه فوت کرده اند اشتباه نموده و تشخیص درست نمیدهند که مشکلاتی پیش میاید.

    درین صورت کمک های اولیه برای این مشکل چنین است؛ بطور کلی فرد را  با پوشش کافی و در محیط گرم قرار داده تا  از دست رفتن بیشتر حرارت بدن جلوگیری شود،اقدام برای دریافت  کمک های طبی لازم بوده و باید گرم کردن بدن تدریجی انجام گیرد. فرضآ فردی را که حرارت بدن او خیلی پائین است اگر یک مرتبه در آب داغ فرو ببریم یا با سرعت او را در معرض حرارت شدید قرار دهیم این کار از لحاظ طبی درست نیست و باید تدریجی صورت گیرد.

    اگرکم شدن حرارت بدن در محیط بیرون از منزل پیش آمده باشد باید ما فرد را در پناهگاه قرار داده  هر چه زودتر لباس های تر و نم را از بدن او دور نمایم و با لباس های گرم و خشک تعویض نموده و سرش را با پوششی بپوشانیم . گاهگاهی کوهنوردان پوشش های مخصوصی را که عایق هستند و با باطری گرم میشوند که البته بسیار مفید هم است با خود دارند و اگر در داخل منزل هستند مجددآ باید لباس های  او را با لباس های خشک تعویض کرد. درین حالت نوشیدن مایعات گرم و شرین، خوردن سوپ گرم، پرهیز ار مصرف الکهول، استفاده از غذا های پر کالوری، جلوگیری از تماس مستقیم با حرارت شدید  و ثابت شده که دادن مساژ بدن به پوست و حرکات ورزشی هم بسیار بسیار مفید است.طروق پیشگیری ازین مشکل چنین خلاصه میشود؛ باید دانست که حرارت بدن انسان با حرکت، ورزش، فعال نگهداشتن بدن و بکار بردن عضلات بالا میرود بنآ سعی کنیم که بدن را هرگز به مدت طولانی بدون حرکت و فعالیت بدنی نگاه نداریم  وقتی که ما یک ساعت ورزش میکنیم حرارت بدن یا میتابولیزم و یا سوخت و ساز بدن بطور کلی تا ساعت ها پس از آن بالا قرار میگیر. سکون و بی حرکتی منجر به اختلالات تدریجی وعمیق، تخریب حجرات بدن، کندی فعالیت مغز؛ دستگاه هضمی، دستگاه گردش خون و بصورت کل باعث کندی فعالیت حیات وزندگی میگردد البته ما میدانیم که درین خلقت بی همتا تمام ذرات در حال جنبش و حرکت اند و این قانون خلقت است . بی حرکتی انسان مغایر این قانون و نظم خلقت بوده که منجر به بیماری و زوال جسم و روح میشود بنابرین اولین توصیه ما اینست که ما همواره بدن را فعال نگهداریم. اگر کار نشسته ای داریم  پس از هر ساعت کاری لااقل پنج دقیقه به حرکات ورزشی و یا راه رفتن بپردازیم تا حرارت بدن نگهداری شود و بدن فعالیت خودش را حفظ کند.

    توصیه دیگر اینست که حرارت منازل را باید متعادل نگهداریم، در فصل زمستان از لباس های گرم و سبک استفاده کنیم تا حرارت بدن را نگهدارد، از مایعات گرم و غذا های پر کالوری بیشتر استفاده کنیم، بهمینطور میتوانیم بدن خود را  در فصول سرما با پوشش های کمتر ولی با فعالیت بیشتر بدنی عادت داده و فراموش نکنید که درین فصل ممکن است در جاده ها به علت برف و یخ، حوادث رانندگی در موتر ها برای ساعات متوقف شوید بنابرین توصیه میشود که اگر با موتر سفر میکنید لباس های گرم و سبک، غذا های خشک، آب و لباس های عایق و گرم همراه داشته باشید تا بتوانید محفوظ بمانید.


    نظر یادتون نره

    بخش نظرات اين مطلب


    براي ديدن نظرات بيشتر روي شماره صفحات در زير کليک کنيد

    نام
    آدرس ایمیل
    وب سایت/بلاگ
    :) :( ;) :D
    ;)) :X :? :P
    :* =(( :O };-
    :B /:) =DD :S
    -) :-(( :-| :-))
    نظر خصوصی

     کد را وارد نمایید:

    آپلود عکس دلخواه:

    نويسندگان
    تبادل لينک هوشمند

      تبادل لینک هوشمند
      برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دنیای مطالب و آدرس d-m.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد*از همکاری شما متشکریم*






    به دنیای مطالب امتياز دهيد